Performance Management

Essentielt taktisk og strategisk redskab 

Den rette forbindelse 

De individuelle bonusordninger er et vigtigt redskab til at sikre, at virksomhedens medarbejdere og ledelse alle løber efter samme målsætning. Det er derfor vigtigt at skabe en direkte relation mellem virksomhedens strategi og de enkelte medarbejderes motivation til understøtte strategien

De rette resultater

For at sikre de rette honoreringsmål er det sommetider nødvendigt at gå ud over den almindelige proces (definere målene og udstede bonusbrevene m.v.), da de ønskede data ikke er del af den nuværende rapportering, ikke pålidelige eller korrekte nok til brug for en bonusordning. Derfor er nødvendigt at tilrette virksomhedens rapportering til at levere rette data med rette kvalitet.  

De rette mål

Selv når man har pålidelige og sikre data og information tilgængelig til at vurdere målopfyldelsen, er det væsentligt, at man løbende revurderer, om den enkelte har de rigtige honoreringsmål og -modeller.

Den rette frekvens

Alt efter branche og dermed responstiden til markedet, kan det være værd at overveje, om den rigtige frekvens og periode for målsætningen skal være kvartalsvis, halvårlig eller årligt. Udbetalingshyppigheden månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller årlig kan være uafhængig af målsætningsperioden, der kan påvirke andre motivationsfaktorer.

For virksomheder, der ikke har aktieoptionsprogrammer, kan et bonusprogram med en langsigtet målsætningsperiode på 2 til 3 år være et godt alternativt for at tilsikre gennemførsel af strategier og fastholdelse af nøglemedarbejdere.

Hvordan kan vi hjælpe?

SOLUTION CATALYST tilbyder din virksomhed at analysere dine nuværende honoreringsmodeller og deres sammenhæng med den nuværende strategi, samt opstille nye alternative forslag til nye honoreringsmål og -modeller. Vi hjælper også gerne med at teste bonusmålenes pålidelighed og implementere nødvendige ændringer for at højne deres anvendelighed som bonusmål.

Vores service inkluderer bla.
  • Sammenhængsanalyse 
  • Data identifikation 
  • Opstilling af systemkrav
  • Definition af mål
  • Incentive systemer
  • Performance beregning